vineri, 16 martie 2012

Cifra 13


1.In China 13 este cu noroc deoarece caracterul chinezesc seamana cu expresia "A TRAI".
2.Napoleon Bonaparte, Herbert Hoover şi Franklin Delano Roosevelt intrau in panica cand auzeau de cifra 13.
3.Lansarea lui Appolo Space 13 in cosmos a avut loc la ora 13:13.Astronautii au anulat zborul si s-au intors pe pamant la data de 13 aprilie(vineri).
4.In Formula 1 nu exista masina cu numarul 13.
5.Multe hoteluri americane si europene nu au apartament cu numarul 13.
6.
In numerologie, numarul 13 este unul din numerele de proba, care indica o datorie karmica.
7.Hotelurile nu au etajul 13, nici blocurie de locuit nu au asemenea etaj: in mod normal, dupa etajul 12 urmeaza etajul 14. Daca ar fi, etajul 13 ar ramane nepopulat.
8.La noi, teama de cifra 13 se manifesta sporadic si punctual, de la o persoana sau alta. Romanii se apleaca asupra acestei cifre mai mult ca un rasfat, decat ca o superstitie.
9.Noul Testament din Biblie vorbeste de Cina Cea De Taina unde, initial, au participat 12 persoane, inclusiv Iisus. La un moment dat, a venit Iuda Iscariotul. El era al 13-lea, cel care, ulterior, l-a tradat pe Iisus. Traditia atribuie acelui moment sensul nefast al numarului 13, care il reprezinta pe cel de prisos, cel nedorit, cel aducator de rau.
10.Initial, SUA erau formate de 13 colonii. Deasupra capului vulturului, pe emblema SUA, figurau 13 stele, iar moto-ul inscris pe emblema continea 13 litere: "E PLURIBUS UNUM", adica "sunt mai multi, intr-unul singur". Emblema mai continea 13 frunze, 13 boabe pe ramura din gheara dreapta a vulturului, 13 sageti in cea stanga si 13 dungi pe platosa de pe pieptul lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu